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Campo DCValorIdioma
dc.contributor.advisor1Duarte, Denio-
dc.creatorBevilacqua, Gustavo-
dc.date2022-04-09-
dc.date.accessioned2022-07-21T13:35:33Z-
dc.date.available2022-07-20-
dc.date.available2022-07-21T13:35:33Z-
dc.date.issued2022-04-09-
dc.identifier.urihttps://rd.uffs.edu.br/handle/prefix/5761-
dc.description.abstractIn recent years, due to the lack of time, the difficulty to maintain a healthy diet is increasing more and more. Because of this, coupled with the fact that the world is experiencing a pandemic moment, psychological problems such as anxiety and depression are becoming more common. In addition, the amount of food recipes available on the internet has been growing at an accelerated pace. Taking this into account, this work propose a study to develop a prototype of a recipe recommendation system that considers the ingredients and their quantities. In this way, the user will be able to find recipes faster and, with this, will be able to develop the act of cooking as a hobby. To achieve this, the prototype uses content-based filtering to generate the recommendations. The experimentation takes place with the system generating five recommendations based on the euclidian distance from the recipe choosen. The experiments have shown that the prototype generated satisfactory recipes for the users.pt_BR
dc.description.resumoNos últimos anos, por conta da falta de tempo, a dificuldade para manter uma alimentaçãao saudável está aumentando cada vez mais. Devido a isso, aliado ao fato de que o mundo está passando por um momento de pandemia, os problemas psicológicos como a ansiedade e a depressão estão se tornando mais comuns. Além disso, a quantidade de receitas alimentares disponíveis na internet vem crescendo de forma acelerada. Levando isso em conta, o presente trabalho propõe o desenvolvimento de um protótipo de um sistema de recomendação de receitas que considera os ingredientes e suas quantidades. Desta forma, o utilizador pode buscar receitas de forma mais rápida e, com isso, transformar o ato de cozinhar em um hobby. O protótipo utiliza a filtragem baseada em conteúdo para fazer a recomendação. A recomendação é feita por meio de cinco receitas com maior similaridade utilizando a distância euclidiana. Experimentos mostraram que o protótipo recomenda receitas satisfatóriasaos usuários.pt_BR
dc.description.provenanceSubmitted by Rafael Pinheiro de Almeida (rafael.almeida@uffs.edu.br) on 2022-07-20T12:56:18Z No. of bitstreams: 1 BEVILACQUA.pdf: 823179 bytes, checksum: 10a7c06137363b0688cff3d007fa4d9c (MD5)en
dc.description.provenanceApproved for entry into archive by Franciele Scaglioni da Cruz (franciele.cruz@uffs.edu.br) on 2022-07-21T13:35:33Z (GMT) No. of bitstreams: 1 BEVILACQUA.pdf: 823179 bytes, checksum: 10a7c06137363b0688cff3d007fa4d9c (MD5)en
dc.description.provenanceMade available in DSpace on 2022-07-21T13:35:33Z (GMT). No. of bitstreams: 1 BEVILACQUA.pdf: 823179 bytes, checksum: 10a7c06137363b0688cff3d007fa4d9c (MD5) Previous issue date: 2022-04-09en
dc.languageporpt_BR
dc.publisherUniversidade Federal da Fronteira Sulpt_BR
dc.publisher.countryBrasilpt_BR
dc.publisher.departmentCampus Chapecópt_BR
dc.publisher.initialsUFFSpt_BR
dc.rightsAcesso Abertopt_BR
dc.subjectAlimentaçãopt_BR
dc.subjectNutriçãopt_BR
dc.subjectDepressãopt_BR
dc.subjectSistema de recomendaçãopt_BR
dc.titleSistema de recomendação de receitas alimentares utilizando filtragem baseada em conteúdopt_BR
dc.typeArtigo Cientificopt_BR
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